Pagrindinis virtuvePo rekonstrukcijos atgimes medinukas tapo isskirtiniu statiniu su jaukiu kiemu

Po rekonstrukcijos atgimes medinukas tapo isskirtiniu statiniu su jaukiu kiemu

Medinio namo, pastatyto po rekonstrukcijos 20-ojo amžiaus pradžioje, dalis, jis tapo išskirtine šiuolaikine rezidencija su jaukiu vidiniu kiemu, unikaliu interjeru, ryškiomis spalvomis ir kontrastingais deriniais viduje bei Amerikos kolonijiniais akcentais. Projekto autoriai - architektūros studija „Archidemus“, vadovas - Kristijonas Sirvinskas.

Po rekonstrukcijos „Medinukas“ tapo neįprastu statiniu su jaukiu sodu

""

Medinio namo, pastatyto po rekonstrukcijos 20-ojo amžiaus pradžioje, dalis, jis tapo išskirtine šiuolaikine rezidencija su jaukiu vidiniu kiemu, unikaliu interjeru, ryškiomis spalvomis ir kontrastingais deriniais viduje bei amerikietiško kolonijinio stiliaus akcentais. Projekto autoriai yra architektūros biuras „Archidemus“, vadovas - Kristijonas Sirvinskas.

">

Kristīna Peciukonienė

Žurnalas „Moteris“

„Parasyk“ redakcija

Padalinti:

Po rekonstrukcijos „Medinukas“ tapo neįprastu statiniu su jaukiu sodu

""

Dalis medinio namo, pastatyto po rekonstrukcijos 20-ojo amžiaus pradžioje, tapo išskirtine šiuolaikine rezidencija su jaukiu vidiniu kiemu, unikaliu interjeru, ryškiomis spalvomis ir kontrastingais interjero deriniais bei amerikiečių kolonijiniais akcentais. Projekto autoriai yra architektūros biuras „Archidemus“, vadovas - Kristijonas Sirvinskas.

">

Jums gali patikti

KREPŠELIS

Lygesnis veidas ir švytinti oda - be skalpelio ir ilgai

Skydai

mylios

Nuo „tinder“ iki realybės - kaip pereiti iš virtualaus pasaulio į tikrą datą

„Cosmopolitan“

Maistas ir sveikata

Gydytojas atsako: Kaip tinkamai nuplauti neurodermitu sergantį vaiką (1)

Tavo vaikas

Gražūs namai

5 įspūdingiausi praėjusio mėnesio interjerai

Mano namai

Knygos

Kokios yra baimės, nuo kurių jos priklauso ir kaip jas riboja??

Moteris> <

Kiemo apšvietimas - funkcionali ir reprezentatyvi pastato dalis.

K. Kaspucho nuotr.

Prenumeruoti

Žurnalas internete!

Pagrindiniai vingiai


Pradžioje rekonstruodamas medinį karkasinį namą, pastatytą Vilniaus Žvernos rajone, architektūros biuras „Archidemus“ susidūrė su suktais ir netradiciniais sprendimais. „Prieš renovaciją vertikalus medinis medienos namas buvo padalintas į du butus“, - sako architektas Kristijonas Sirvinskas. - Mūsų užduotis buvo sujungti šias patalpas tarpusavyje ir kiek įmanoma labiau integruoti savininkų poreikius esamoje planavimo situacijoje, norint racionaliai naudoti kiekvieną kvadratinį metrą. "" Daug dėmesio buvo skirta kiemui šalia pastato. „Tai įvairus įvairių dydžių ir spalvų terakotos ir pintų rotango puodų derinys, pagamintas tik iš spygliuočių medienos. “, - pažymėjo projekto autorius..



„Interjerą įkvėpė šiuolaikinis amerikiečių kolonijinis stilius. Tai jauki, lengva klasika tarp daugelio ryškių spalvų. Pagrindinis dėmesys skiriamas unikaliems medžio masyvo gaminiams ir kitoms aukštos kokybės natūralioms medžiagoms “, - sako projekto autorius. K. Kaspucho nuotr.



Unikalus interjeras


Sujungdami du butus į vieną, projekto autoriai turėjo atsižvelgti į esamas kapitalo sienas. Jų dėka kai kuriose vietose angas buvo galima išplėsti tik nugriaunant pertvaras, tačiau įtraukiant buvusį sandėlį į interjero dizainą, buvo sukurtas išskirtinis bendras kambarys su dideliais stikliniais langais valgomojo zonoje. „Teko daug apsisukti, nes visos svetainės - virtuvė, svetainė, valgomasis ir įėjimo zona - buvo suprojektuotos taip, kad kiekviename kambaryje būtų langai į pietus“, - prisimena architektas. - Buvo nuspręsta projektuoti lauko duris su padalintu langu. - Per juos šviesa patenka ir į koridorių, ir į virtuvę, o svetainė skirta valgomajam. Čia dienos šviesa patenka į vitriną. „„ Medinio namo grindų sijos taip pat buvo naudojamos kuriant interjero scenarijų. „Remonto metu buvo nutarta namą sutvirtinti papildomomis sijomis. Jie buvo sumontuoti virš esamo namo ir buvo paremti papildomomis ir akcentuotomis kolonomis. Šis sijų ir kolonų tinklas sukuria papildomas linijas, kurios puikiai atskiria baltas sienas ir lubas. Šis principas ypač būdingas šiuolaikiniam kolonijiniam stiliui “, - sakė studijos„ Archidemus “direktorius..



„Nisa“ lovoje yra keletas atvirų lentynų su medine konstrukcija - ne tik funkciniu, bet ir interjero koncepciją pabrėžiančiu elementu. K. Kaspuchi nuotr.



Įkvėpimas yra atlantiškas


Ant galinių sėdynių sienų buvo sumontuoti keturi mediniai stulpai, o likusi erdvė tarp jų buvo panaudota medžio masyvo lentynoms. Sienos gale architektai dekoravo pilkus tapetus. Jie puikiai kontrastuoja su spalvingu Algio Kriščuno Salvadoro Dali paveikslu..



Namų nuotrauka K. Kaspucis.



Svetainėje nebuvo sienos, prie kurios būtų galima pastatyti televizorių. Todėl nuspręsta tarp svetainės ir valgomojo įrengti išskleidžiamąjį projekcinį ekraną filmams žiūrėti, o pats projektorius bus sumontuotas ant numatytos lentynos....


Svarbiausia - virtuvėje


Pirmiausia buvo sukurta virtuvės zona. Tai panašu į buvimą buto epicentre, juk didžioji laiko dalis praleidžiama čia. Vėliau visi kiti kambariai buvo suplanuoti aplink jį. Virtuvės baldus architektas pasirinko vadinamųjų salų viduryje. Tai ne tik padidina darbinį paviršių, bet ir sukuria savotišką traukos centrą - sala tinkama maistui gaminti, puodeliui kavos ir susipažinti. Pagal virtuvę, pagamintą pagal užsakymą, kampu palei abi sienas ir vadinamąją salą, derinamas bendras interjeras. "Čia galite rasti keletą X formos motyvų. Šie klasikiniai fragmentai kartojasi ir balduose, ir lempų gaubtuose", - paaiškino Kristijonas Sirvinskas. Beje, didelis dėmesys buvo skirtas langinėms ir apskritai apšvietimui. "Norėjome sukurti jaukią, intymią aplinką, kuriai reikia daug šviesos taškų, kurie neskleidžia šviesos. Daugelyje langinių yra audinių dangteliai. Tikslas yra sukurti švelnios šviesos pojūtį", - sakė projekto autorė..



Šiuose apartamentuose yra keli pereinamieji kambariai. Pagrindinės funkcinės zonos - svetainė su valgomuoju, virtuvė ir prieškambaris - yra tik iš dalies atskirtos viena nuo kitos, todėl projekto autoriai turėjo pasukti galvą, kad būtų patogiai pastatyti šviesos jungiklius. K. Kaspuchi nuotr.



Šiame bute kai kurios pereinamosios patalpos, pagrindinės funkcinės zonos - svetainė su valgomuoju, virtuvė ir prieškambaris - yra tik dalinai atskirtos viena nuo kitos, todėl projekto autoriams teko pasukti galvą, kaip lengvai pastatyti šviesos jungiklius...



K. Kaspucho namo nuotrauka.



Šviesos akcentai dominuoja visur. Svetainė yra raudona, valgomasis siekia prisijungti prie vidinio kiemo žalumos, todėl dominuoja žalia spalva, o virtuvė, pagaminta pagal užsakymą, dekoruota pilkai mėlyna spalva ir derinama su tvirtu riešutmedžio medžiu....



Namų nuotrauka K. Kaspucis.



Poilsio zona šeimininkams


Projektuojant gyvenamąją erdvę miegamajame buvo palyginti mažai vietos, tačiau kartu su atvira spinta visi reikalingi baldai ir aikštės rado savo vietą ir netrukdė vienas kitam. Šalia miegamojo yra vonios kambarys ir drabužių spinta su langu į vidinį kiemą, kad miegamasis nebūtų perkrautas masyviais baldais. Svarbiausias akcentas buvo lova, kurios galva atsirėmė į sieną. Architektai pabrėžė, kad ji pasirinko minkštų plunksnų tapetus, žalvariniai sieniniai šviestuvai jiems puikiai tinka, o kompozicija užbaigia senų plytų sienų fragmentus...



Dekoruodami interjerą architektai žaidė tekstilės spalvomis ir rado. K. Kaspucho nuotr.



Pagrindinis miegamojo vonios kambarys yra dekoruotas natūraliu travertinu ir puikiai dera prie autentiškos medinės sienos, kuri visada primena pastato istoriją....


Spalvos ir kontrastai


Dekoruodami interjerą architektai žaidė tekstilės spalvomis ir rado. Sunkios, pagal užsakymą pagamintos užuolaidos, spalvingos žaliuzės valgomajame, kilimai ir tekstilės parduotuvės suteikia namams jaukią atmosferą..



Vonios kambaryje yra dvigubas dušas su dviem dušo reikmenimis. K. Kaspuchi nuotr.



„Nisa“ lovoje yra keletas atvirų lentynų su medine konstrukcija - ne tik funkciniu, bet ir interjero koncepciją pabrėžiančiu elementu...


Norėdami išlaikyti kambario jausmą ir praleisti šviesą iš pietų, rūbinė nebuvo aklai atskirta nuo miegamojo...



Namų nuotrauka K. Kaspucis.



Siekiant sukurti kuo patogesnę gyvenamąją erdvę ir atsižvelgti į intensyvų gyvenimo ritmą, vonios kambaryje nuspręsta suprojektuoti dvigubą dušą su dviem dušo reikmenimis...

"
Kategorija:
Ka spinduliuoja mikrobangu krosnele
Rytu ismintis skubanciam lietuviui: zmogus sukurtas buti tinginiu, o sportas yra stresas